NieuwsEmmen
Drenthe Emmen

Locaties afvalcontainers veranderen in vuilstortplaatsen in Emmen

Emmen – Door heel Emmen veranderen de locaties van ondergrondse afvalcontainers in vuilstortplaatsen. Dit na aanleiding van de nieuwe afvalstoffenheffing die de gemeente Emmen rekent. 

Door het nieuwe afvalheffingsbeleid van de gemeente gaan inwoners van Emmen op zoek naar een alternatief om hun afval kwijt te kunnen. Glas en karton/papier kunnen in de gehele gemeente weggebracht worden naar de ondergrondse containers maar dit geldt niet voor PMD’s en textiel. Voor deze container is een geactiveerde pas vereist voor deze containers.

Doordat de mensen hun afval niet in deze containers kwijt kunnen worden dit afval gedumpt naast de containers. Hierdoor ontstaan er overal in de gemeente kleine vuilstortplaatsen rond de afvalbakken.

De aanleiding van deze vervuiling is de heffing van 7 euro per geleegde grijze container die de gemeente vanaf 1 januari hanteert. Wel is de vaste afvalstoffenheffing die de gemeente Emmen rekent dit jaar omlaag gegaan van 275 tot 310 euro per huis houden naar 220 euro per huishouden. Met deze methode hoopt de gemeente Emmen dat de inwoners beter hun afval gaan scheiden. Op dit moment veroorzaakt het juist veel afval langs de weg.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press


Laden....

Meer nieuws

Vrouw overleden bij geweldsincident in Emmen, één verdachte aangehouden

Romano

Güçlü speelt komend seizoen weer voor FC Emmen

NieuwsRedactie

OM eist geldboete tegen bedrijf na dodelijk ongeval

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!