NieuwsEmmen
Drenthe Emmen

OM eist geldboete tegen bedrijf na dodelijk ongeval

Emmen – Het OM heeft tegen het bedrijf Kremer Zand & Grind BV een geldboete geëist van 100.000 euro waarvan 30.000 euro voorwaardelijk na een bedrijfsongeval dat in 2019 heeft plaatsgevonden. De omstandigheden waren volgens het OM dus danig dat het bedrijf de arbeidsomstandighedenwet heeft overtreden. 

Doordat er geen afscherming was geplaatst is een 41-jarige man uit Emmen met zijn hoofd bekneld geraakt in een inpakmachine nadat deze een probleem in de machine wilde verhelpen terwijl deze nog aan stond. Het slachtoffer overleed niet lang daarna aan zijn verwondingen door de beknelling.

Het OM verwijt het bedrijf dat er voor de machine geen Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) aanwezig was om te bepalen of de machine veilig was. Hierdoor waren eventuele onveilige situaties ook niet in kaart gebracht en kon de man bekneld raken in de machine. Daarnaast was er bij het installeren van de machine niet voldoende aandacht besteed aan veiligheid en er waren volgens het OM voldoende signalen dat de wijze waarop de machine was geïnstalleerd en bediend moest worden niet aan de veiligheidsvereisten voldeed.

Over 14 dagen doet de rechtbank uitspaak in deze zaak.

Correctie meldenLaden....

Meer nieuws

Vrouw overleden bij geweldsincident in Emmen, één verdachte aangehouden

Romano

Güçlü speelt komend seizoen weer voor FC Emmen

NieuwsRedactie

E-biker in Emmen zwaar gewond na botsing met omgevallen boom

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!