NieuwsEmmen
Emmen

Personeel Teijin Aramid staakt, delen fabriek stil

Emmen – Sinds dinsdagmiddag 20 april staakt een deel van het personeel van Teijin Aramid in Emmen. Dit heeft er inmiddels al in geresulteerd dat een deel van de fabriek stil is komen te liggen.

Vanmiddag schreven tijdens de tweede stakingsdag zich opnieuw stakers in op het parkeerterrein bij het GETEC park waar het bedrijf op gevestigd is. Het is de bedoeling dat zich er iedere dag meer stakers inschrijven omdat de fabriek gefaseerd zo veel mogelijk tot stilstand wordt gebracht. Het chemische proces bij Teijin Aramid kan namelijk niet in zomaar stil stil worden gelegd.

De directie van het bedrijf blijft bij z’n standpunt en wil niet ingaan op de eisen van de FNV die een loonsverhoging voor de werknemers wil zien van 5% per jaar. Dit heeft het bedrijf de afgelopen weken duidelijk bekend gemaakt dat een loonsverhoging van 6,25% voor drie jaar het maximale is wat het bedrijf gaat bieden. De FNV heeft hierop een staking afgekondigd voor een onbepaalde tijd.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press


Laden....

Meer nieuws

Snelheidsaanduiding N391 Rondweg aangepast naar 70km/h

NieuwsRedactie

Emmen contracteert proefspelers Luzayadio en Toufiqui

NieuwsRedactie

Vermelde snelheidsverhoging naar 100km/h op de N391 is een fout

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!