NieuwsEmmen
Emmen

Staking voor onbepaalde tijd bij Teijin Aramid

Emmen – Bij de vestigingen van Teijin Aramid in Emmen en Delfzijl gaat vanaf dinsdag een staking plaats vinden voor onbepaalde tijd als het bedrijf niet in gaat op de eisen van de FNV. Dit heeft de vakbond laten weten. 

Het conflict dat is ontstaan over de salarisverhogingen van de werknemers tussen de vakbond en Teijin Aramid begint steeds meer te verharden. Teijin Aramid gaf al eerder aan niet in te willen gaan op de eisen van de vakbond voor de nieuwe CAO maar de werknemers wezen massaal het huidige plan af.

Het grootste knelpunt zit op het feit dat de werknemers een jaarlijkse salarisverhoging willen zien in de 3-jarige CAO afspraken terwijl het bedrijf in het tweede jaar een eenmalige salarisverhoging van 6,25% maximaal wil geven. De werknemers van het bedrijf vinden het te weinig voor een bedrijf dat miljoenen winst maakt en amper last heeft gehad van de coronacrisis aldus de vakbond.

De FNV had tijdens de CAO onderhandelingen die z’n 15 maanden hebben geduurd in gezet op 5% slarisverhoging per jaar en liet dit zakken naar 3% per jaar. Teijin Aramid liet in een reactie daarop weten ook daar niet mee akkoord te gaan. Nu zet de FNV weer de harde eis van 5% op tafel in een ultimatum dat inmiddels verstreken is. Teijin Aramid heeft volgens de vakbond tot dinsdag om als nog over de brug te komen anders staat er een werkonderbreking voor onbepaalde tijd op het programma. Ook de leden van de CNV mogen met de FNV mee staken heeft de vakbond laten weten.

Correctie meldenLaden....

Meer nieuws

Snelheidsaanduiding N391 Rondweg aangepast naar 70km/h

NieuwsRedactie

Emmen contracteert proefspelers Luzayadio en Toufiqui

NieuwsRedactie

Vermelde snelheidsverhoging naar 100km/h op de N391 is een fout

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!