NieuwsEmmen
Emmen

TTO certificaten uitgereikt aan leerlingen op het Carmelcollege in Emmen

Emmen – Op het Carmelcollege in Emmen is de week van de gestart. TTO staat voor tweetalig onderwijs en het bestaat dit jaar 30 jaar en wordt landelijk georganiseerd door de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs, het Nuffic.

De school in Emmen biedt tweetalig onderwijs aan op mavo-, havo- en atheneumniveau, wat inhoudt dat de leerlingen gedurende de eerste 3 jaren ongeveer de helft van hun lessen in het Engels hebben. De week begint gelijk goed met een feestelijke diplomering. Op woensdag 7 april worden officieel de certificaten uitgereikt aan leerlingen die afgelopen jaar examen hebben gedaan voor een aantal Cambridge- en IB programmaonderdelen. Ook zullen de junior en seniorcertificaten uitgereikt worden aan leerlingen die aan de landelijke TTO-eisen hebben voldaan. “Helaas i.v.m. de coronamaatregelen kunnen de ouders er niet bij aanwezig zijn, maar via een live verbinding kunnen de ouders toch meekijken”, vertelt Van der Wel. “Ook rijden we met iedereen die geslaagd is een ererondje door de stad in een traditionele Engelse dubbeldekker. Dat is inmiddels een traditie die erg gewaardeerd wordt door onze leerlingen.”

Engelstalige activiteiten
Iedere dag zijn er activiteiten in en rondom de school. Alle docenten die lesgeven aan de TTO-klassen geven andere lessen dan anders. Zo worden er videofilmpjes getoond waarin oud TTO-leerlingen vertellen over hun ervaringen op het Carmelcollege, er wordt in de klas ‘Fish and Chips’ gegeten en door de eersteklassers worden er echte ‘fortune cookies’ gebakken. De tweedejaars leerlingen krijgen een Cricketworkshop aangeboden. Natuurlijk worden de gevolgen van de Brexit besproken tijdens de economieles en zullen de leerlingen tijdens de Maths lessen moeten zien te ontsnappen uit de escaperoom.
Op 14 april vindt er het hoogtepunt plaats van de digitale uitwisseling met “school 66” uit  Peking (China). In een livechat bespreken de leerlingen uit de bovenbouw TTO-groepen diverse maatschappelijke thema’s met elkaar, uiteraard in het Engels. “Het belooft een mooie en inspirerende week te worden en we hebben er allemaal heel veel zin in! aldus Van der Wel.

Correctie melden

Foto's: Carmelcollege Emmen


Laden....

Meer nieuws

Grote brand vorkomen in een bedrijfspand in Emmen

NieuwsRedactie

Van der Valk mag uitbreiden met 40 kamers en casino

NieuwsRedactie

Personeel Teijin Aramid staakt, delen fabriek stil

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!