NieuwsEmmen.com
Emmen

Politie houdt verdachte aan na achtervolging in Emmen

Op woensdag 29 april omstreeks 16.00 uur heeft de politie twee verdachten aangehouden voor diefstal van een personenauto.

Een kwartier daarvoor was melding gedaan van diefstal van een personenauto in Valthermond. Al zoekende kwam de politie in het centrum van Emmen het voertuig tegen en zijn de agenten het voertuig gaan volgen. Het voertuig had inmiddels al andere kentekenplaten erop zitten.

Na het tonen van het stopbord door de politieauto die het voertuig volgde weigerde het voertuig te stoppen en volgde een achtervolging. Na een achtervolging door Emmen proberen de agenten op de dubbelbaanse Hondsrugweg de auto in te halen, echter de bestuurder stuurde opzij om de politieauto te blokeren en ramde het inhalende voertuig.

Als gevolge hiervan maakt de politieauto een 180 graden slip en komt op de rijbaan tot stilstand. De betrokken personenauto raakte van de weg en kwam tegen een boom in de berm tot stilstand. De twee mannen vluchtten uit de auto. Eén van de verdachten kan kort hierna worden aangehouden en de ander vlucht de tuinen in van de aldaar gelegen woningen.

De politieheli was in de buurt en heeft de achtervolging en de vluchtende daders kunnen vast leggen. De piloten hadden continu zicht op de vluchtende dader en deze kon op hun aanwijzingen kort hierna worden aangehouden.

Het gaat om een 30-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en een 31-jarige man uit Vriezenveen. Zij zitten vast voor verder verhoor.

Foto's: PolitieLaden....

Meer nieuws

Brandweer rukt wederom uit naar de Emmerdennen

NieuwsRedactie

Brandweer redt verstrikt geraakt vogeltje

NieuwsRedactie

Pannetje met vuur zorgt voor veenbrand in het bosperceel

NieuwsRedactie

Stop het Coronavirus!

Blijf zo veel mogelijk thuis! - Hou 1,5m afstand - Was vaker je handen.

error: Content is protected !!