NieuwsEmmen
Coronavirus Emmen

Tweede opname, Scheper Ziekenhuis bereidt zich verder voor

Emmen – Het Scheper Ziekenhuis in Emmen kondigde vandaag aan een tweede patiënt met het coronavirus het hebben opgevangen in het ziekenhuis. Ondertussen treft het ziekenhuis nog meer voorbereidingen voor de uitbraak van het coronavirus.

Op dit moment valt het aantal besmettingen in Noord-Nederland nog mee. Op dit moment liggen er twee patiënten met het COVID-19 virus, beter bekend als het coronavirus in het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft voor deze coronapatiënten speciaal een isolatie afdeling geopend waar ze opgevangen kunnen worden. In totaal kunnen er op deze afdeling 40 personen worden opgevangen.

De verwachting is dat dit de komende weken zal toenemen. Voor de hoofdingang is inmiddels een triagetent opgebouwd waar bezoekers zie het ziekenhuis in willen gaan binnenkort worden gecontroleerd op klachten die kunnen wijzen op het coronavirus. Wanneer iemand klachten heeft wordt deze persoon apart genomen en verder onderzocht. Mensen zonder klachten kunnen gewoon doorlopen naar het ziekenhuis.

Ook het aantal besmettingen in de Treantgroep is inmiddels opgelopen naar acht. Woensdag 18 maart zijn wederom drie medewerkers positief getest op het coronavirus. Van deze medewerkers waren er twee werkzaam in wooncentrum Weidesteyn en een ander in het Rafaja ziekenhuis in Stadskanaal.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press


Laden....

Meer nieuws

Güçlü speelt komend seizoen weer voor FC Emmen

NieuwsRedactie

OM eist geldboete tegen bedrijf na dodelijk ongeval

NieuwsRedactie

E-biker in Emmen zwaar gewond na botsing met omgevallen boom

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!