NieuwsEmmen.com
Nieuw-Weerdige

Loods brandt af aan het Noordveenkanaal ZZ na laswerkzaamheden

Nieuw-Weerdinge – Tijdens laswerkzaamheden aan een auto op dinsdag 28 april is een loods compleet afgebrand aan de aan het Noordveenkanaal ZZ in Nieuw-Weerdinge.

De man had jaren lang een schadebedrijf gehad en was al enkele jaren met pensioen. In zijn loods voerde hij nog hobbymatig werkzaamheden uit. Ook stonden er een aantal oldtimers in de loods.

Ook de morgen van 28 april was de man aan het hobbyen in zijn loods, tijdens laswerkzaamheden aan een auto vatte vermoedelijk de bekleding van de auto vlam en raakte het voertuig in de brand. De verwoede bluspogingen met brandblussers mocht niet meer helpen. De man probeerde hierop nog de brug te laten zakken en het voertuig de garage uit te krijgen maar ook deze poging moet de man staken door de hevige voorlast die er ontstond.

De rook van de brand was in de wijde omgeving te zien. Er werd grootschalig ingezet met blusvoertuigen en tankwagens om de brand onder controle te krijgen. Ook de hoogwerker en het groot watertransport kwam ter plaatse om de voertuigen te voorzien van genoeg bluswater. Een aantal aangrenzende schuurtjes die tegen het brandende gebouw aan waren gebouwd liepen forse brand, rook en waterschade op. De brandweer wist echter wel te voorkomen dat de brand oversloeg naar één van de naastgelegen panden. Wel werd er nog een schuur ontruimd met motoren die dreigde vlam te vatten.

Ook de burgemeester kwam ter plaatse bij de brand. Hierbij nam hij ook de tijd om met omwonenden te praten en op de foto te gaan met een kleine brandweerman.

Foto's: FoxEye Press

Laden....

Meer nieuws

Brandweer rukt wederom uit naar de Emmerdennen

NieuwsRedactie

Brandweer redt verstrikt geraakt vogeltje

NieuwsRedactie

Pannetje met vuur zorgt voor veenbrand in het bosperceel

NieuwsRedactie

Stop het Coronavirus!

Blijf zo veel mogelijk thuis! - Hou 1,5m afstand - Was vaker je handen.

error: Content is protected !!