NieuwsEmmen
Emmen

ZO!34 zet radiopresentator op non-actief na uitspraken over politiegeweld

Emmen – ZO!34 heeft deze week een radiopresentator op non-actief gezet nadat hij uitspraken deed in zijn radioprogramma over het politiegeweld dat volgens hem tijdens een demonstratie werd uitgevoerd. 

Radiopresentator Gert-Jan Lennips liet zich tijdens zijn programma kritisch uit over de beelden die afgelopen zondag zijn verschenen op social media waarin politiegeweld tegen de demonstranten te zien is. Hierin sprak hij:

“De politie sommeerde de mensen het Museumplein te verlaten en de Van Baerlestraat in te gaan. Maar in die straat stond de ME met groots machtsvertoon de mensen op te wachten. Duizenden vreedzame mensen die geen kant op konden. En daar kwam de politie en de ME, ME’ers die wilt om zich heen aan het slaan waren op weerloze mensen. Politiehonden Begeleiders die maar wat graag de tanden van hun honden maar in de armen en de benen plaatsen van onschuldige demonstranten. Wat afschuwelijk om te zien, Politie schaam je kapot.”

ZO!34 laat als reactie op deze video weten dat de journalistieke normen en waarden onvoldoende zijn nageleefd door de presentator en neemt als organisatie volledig afstand van de uitspraken van de presentator. “De prestator heeft zonder goed onderzoek toe te passen met hoor en wederhoor de uitspaken gedaan.” aldus ZO!34 in een reactie. “Vervolgens zijn de beelden alleen via de eigen social media kanalen van de presentator verspreid.”. De lokale omroep geeft aan de  journalistieke waarden hoog in het vaandel te hebben staan en daarom de medewerker op non-actief te hebben gesteld in de organisatie.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press

Laden....

Meer nieuws

Niet-essentiële winkels zijn weer geopend in Nederland

NieuwsRedactie

Coronatestlocatie Emmen vanaf dinsdag open in sporthal Bargeres

NieuwsRedactie

Coronatest afspraken van de GGD in Emmen verplaatst naar Meppel

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!