NieuwsEmmen.com
Coronavirus Drenthe Groningen

Update: Kabinet kondigt sluiting aan van scholen, horeca en sportclubs

Den Haag – Het kabinet heeft het pakket maatregelen aangescherpt om het coronavirus tegen te gaan. Hierbij worden scholen, horeca en sportclubs gesloten door de regering. Dit geldt ook voor sauna’s, seksclubs en coffeeshops. Hotels blijven voorlopig in Nederland geopend.

De nieuwe maatregelen en eerdere genomen maatregelen worden door het kabinet verlengt tot 6 april. Ook geeft de overheid aan dat er de komende tijd mogelijk nog meer maatregelen worden genomen. Daarnaast roept de regering op om minstens anderhalf meter afstand tussen mensen te houden en vooral niet te gaan hamsteren in de supermarkten. Er is van alles genoeg in de distributiecentrums en bij de leveranciers. ‘Je veroorzaakt alleen maar problemen voor supermarkten’ is de verklaring vanuit de regering.

Ouders met kinderen in ‘vitaal beroepen’ kunnen kun kinderen gewoon naar de locaties brengen waar de kinderen normaal ook naar toe gebracht worden laat de regering in een verklaring weten. Gezond onderwijspersoneel en medewerkers van kinderopvang kunnen volgens de minister gewoon aan het werk.

Diverse kinderopvanglocaties geven aan dat zij in de grote lijnen de scholen gaan volgen. Wat dit precies voor effect heeft op de beschikbaarheid van de opvanglocaties in Nederland moet nog worden bekeken. Er wordt geprobeerd opvang beschikbaar te houden voor mensen met een ‘vitaal beroep’. De regering geeft aan dat de kinderen gewoon naar de locaties toe kunnen voor ouders met een ‘vitaal beroep’.

Het CBR laat tevens weten dat alle theorie en praktijkexamen worden geannuleerd. Inmiddels kondigen vandaag ook weer reisbureaus aan waaronder ANWB, Sunair en TUI dat zij de vluchten en vakanties naar het buitenland schrappen. Al eerder werden reizen naar het buitenland door reisbureaus als Corendon geannuleerd. Reisbureau TUI heeft op haar website een pagina geopend waarbij zij haar reizigers voorziet van de laatste informatie (klik hier).

In Duitsland zijn de zuidelijke grenzen met Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland vanaf maandagochtend 16 maart 08:00 gesloten. Het goederenverkeer tussen de landen gaat wel gewoon door.

FNV Horeca maakt zich zorgen over de ontstaande situatie is geschrokken van het drastische besluit van de overheid. De gevolgen voor horecamedewerkers zijn desastreus te noemen zegt het FNV Horeca.  FNV Horeca roept dan ook de overheid op om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Er zijn veel mensen die werken op nul uren contracten of als ZZP’er die de komende drie weken geen inkomsten hebben. Dit probleem is niet een probleem wat alleen opgelost kan worden in de horeca.

De rechtbanken geven aan vanaf dinsdag te sluiten. Alleen urgente zaken zullen dan nog door de rechtbanken worden afgehandeld. Ook bij de tandartsen rijst de vraag of zij hun reguliere behandelingen nog wel voort moeten zetten. Het advies van de mondzorgkoepels aan haar leden luidt tot 6 april alleen nog maar spoedbehandelingen uit te voeren en geen reguliere zorg verlenen. Of de tandartsen hier gehoor aan geven is nog niet duidelijk.Laden....

Meer nieuws

Corona maatregelen verlengd, geen Hello Festival, wat veranderd er?

NieuwsRedactie

Corona maatregelen worden verlengd tot en met 28 april

NieuwsRedactie

“Blijf thuis, blijf veilig”

NieuwsRedactie

Stop het Coronavirus!

Blijf zo veel mogelijk thuis! - Hou 1,5m afstand - Was vaker je handen.

error: Content is protected !!