NieuwsEmmen
Emmen Voetbal

FC Emmen wint met 3-1 van RKC Waalwijk

Emmen – FC Emmen heeft de weg naar lijfsbehoud in de eredivisie gevonden. Ze wisten ook vandaag weer een overwinning te boeken. Dit werd een 3-1 overwinning op RKC.

De gat met de concurrenten VVV en Willem II bedraagt nu 4 punten met nog zes wedstijden voor FC Emmen te gaan. Vanaf de eerste minuten speelde FC Emmen vol op de aanval en kreeg RKC maar weinig kans. Na een paar gemiste kansen wist Bakker in de tiende minuut de bal binnen te prikken nadat Cavlan de bal voortreffelijk voor het doel schoot uit een vrije trap.

Door knullig balverlies en de onderschepping van Peña wist Adziç de thuisploeg op een voortreffelijke 2-0 te zetten. Na ruim een half uur werd De Leeuw gevloerd in het strafschopgebied door Anita dit leverde FC Emmen een panalty op. Het schot van Peña werd in eerste instantie gekeerd werd door Lamprou maar in de rebound wist de Peruviaan de bal toch achter de keeper te krijgen.

Na de rust verlaagde FC Emmen het baltempo en werd er rustiger gespeeld door FC Emmen maar ook RKC was in deze situatie niet echt in staat om iets uit te richten in het doelgebied van Verrips. Waar het een doelpuntloze tweede helft leek te worden schoot invaller Ngonge nog wel de 3-1 binnen in de blessuretijd.