NieuwsEmmen
Voetbal

FC Emmen hersteld het spel in de tweede helft tegen Vitesse

Emmen – FC Emmen speelt zondag 8 november een uitwedstijd in het GelreDome in Arnhem tegen Vitesse. Te ploeg van Dick Lukien wacht hier een zware opgave tegen de nummer twee van de Eredivisie.

In de eerste helft kwam FC Emmen binnen tien minuten al op achterstand na een penalty waarbij Tannane de 1-0 binnenschoot. Deze penalty werd veroorzaakt door een overtreding van Wiedwald die te laat was en hierbij Broja onderuit haalde die een poging ondernam om de bal richting het doel te koppen. Ook de 2-0 in de 26ste minuut kwam op naam van Tannane nadat de voetballer van Vitesse kalm de bal tussen de verdedigers door op doel schoot. In de 28ste minuut kreeg Bazoer rood na een overtreding op Pena, de VAR riep scheidsrechter Manschot naar de kant nadat hij een gele kaart voor deze overtreding van Bazoer had getrokken. De gele kaart werd na het beoordelen van de beelden een rode kaart. Ondanks het tiental waarmee Vitesse op het veld staat weet FC Emmen in de eerste helft geen grip te krijgen op het spel en weet Vitesse zelfs nog vlak voor rust de 3-0 binnen te schieten door een schot op doel van Openda.

In de tweede helft lijkt er meer pit te komen in het spel van FC Emmen nadat Tibbeling door Lukien werd gewisseld voor Carty. FC Emmen wordt dreigender voor Vitesse. Ook Charcon moest vlak na rust plaats maken voor Bernadou. In de 58ste minuut schoort De Leeuw de 3-1 voor FC Emmen. in de 96ste minuut onstond er een grote kans voor Carty vlak voor het doel van Vitesse, echter kon hij de bal net niet goed raken. Nadat in de 73ste minuut Veendorp van het veld gaat en wordt gewisseld voor Sidibe komt Vitesse alleen nog maar toe aan het verdedigen. In de 82ste minuut probeert Pena het van afstand met een hard schot, Pasveer weet de bal net over het doel te werken. FC Emmen is in de slotfase nog op zoek naar de goals, echter weet FC Emmen het doel niet on grote getale te vinden. Hierdoor blijft de stand na 94 minuten spelen 3-1 voor Vitesse.