NieuwsEmmen
Emmer-Compascuum

Emmer-Compascumers verbaasd over gewijzigde verkeerssituatie Runde

Emmer-Compascuum – Inwoners van Emmer-Compascuum reageren vandaag verbaast op Facebook over een gewijzigde situatie in hun dorp. Veel inwoners waren niet op de hoogte van de gewijzigde verkeerssituatie.

In een stukje 30 km/h zone op de Runde in kruising met het Westerdiep OZ is sinds twee weken volgens dorpsgenoten de voorrangssituatie gewijzigd. Echter de grootse gros van de reacties op Facebook heeft geen flauw benul van de gewijzigde verkeerssituatie en verwachte nog steeds, zoals dat al jaren was op een voorrangsweg te rijden. “Heb ik iets gemist????“ vraagt ‎Ali Bazuin-Bos‎ zich hard op af op een Facebook pagina.

Een enkeling wijst deze personen op het gele bordje “situatie gewijzigd”. Waarop een ander reageert: “Oeps, je kijkt eigenlijk al niet meer naar borden, het is automatisme”. Op eerste oogopslag vallen de wijzigingen ook niet heel erg op, alleen het voorrangsbord is gewijzigd in een einde voorrangsbord voor deze t-splitsing. Aan de palen is niets te zien alleen het verplaatsen van de bordklemmen op de achterzijde van het bord verraden de verandering.

Anderen vragen zich af of dit niet voor veel ongelukken gaat zorgen, mede omdat de situatie “altijd” al anders is geweest daar en de Emmer-Compascumer daar aan gewend is. Als automobilist kun je er dan ook niet klakkeloos van uit gaan dat je bij de gewijzigde situatie de komende tijd ook meteen voorrang krijgt.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press


Laden....

Meer nieuws

Politie zoekt getuigen en beelden na inbraak in Emmer-Compascuum

NieuwsRedactie

Politie ontmantelt hennepkwekerij in Emmer-Compascuum

NieuwsRedactie

Ambulance en tramahelikopter opgeroepen voor een ongeval op motor circuit

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!