NieuwsEmmen
Emmer-Compascuum

Grote brand op twee akkers in Emmer-Compascuum

Emmer-Compascuum – In Emmer-Compascuum heeft maandagmiddag 10 augustus een grote brand gewoed op twee akkers.

De brandweer van Emmen was goed en wel klaar in de Delftlanden bij een akkerbrand toen de pieper ging voor een grote akkerbrand in Emmer-Compascuum. De brandweer van Emmer-Compascuum, Emmen en diverse eenheden uit de omgeving werden opgeroepen ter assistentie om de grote akkerbrand te blussen.

Ook hier was een boer bezig met een stropak machine op zijn land. De stropak machine brandde volledig uit. Gelukkig kon het voertuig dat de machine trok kon tijdig in veiligheid gebracht worden door deze af te koppelen van de machine. net als een groot deel van de akker waar op dat moment de werkzaamheden plaats vonden.

Nadat de brand onder controle was sloeg de brand toch over naar een naastgelegen akker die ook net geoogst was en klaar was om met een stropak machine stropakken te maken. Door het snelle ingrijpen met de blus monitoren op de voertuigen van de brandweer van Emmen en Tweede Exloërmond kon worden voorkomen dat er op nieuw een grote akkerbrand ontstond.

Door de droogte kan het vuur razendsnel om zich heen grijpen. De veiligheidsregio heeft dan ook opgeschaald naar Natuurbrandrisico fase 2. Dit betekend dat de hulpdiensten extra alert zijn en dat er meer brandweervoertuigen naar een brandmelding in de natuur zullen rijden. De veiligheidsregio roept ook met klem op om geen open vuur te gebruiken in de natuur en geen sigarettenpeuken en dergelijke weg te gooien in de natuur. Deze zorgen al snel voor grote branden met grote gevolgen voor de natuur.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press

Laden....

Meer nieuws

Brandweer blust gemaakt vuurtje in Angelslo

NieuwsRedactie

Ambulance en tramahelikopter opgeroepen voor een ongeval op motor circuit

NieuwsRedactie

Brommobiel brandt uit aan de Dalipassage in Emmen

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!