NieuwsEmmen
Emmer-Compascuum

Brandweer Emmer-Compascuum neemt op een ludieke manier afscheid van collega

Emmer-Compascuum – De brandweer van Emmer-Compascuum heeft woensdagavond 29 juli op een ludieke manier afscheid genomen van een collega die 24 jaar in dienst was bij de post Emmer-Compascuum.

In een voorbereid plan werd de collega naar de kazerne gelokt. Even later ging zijn pieper voor een buitenbrand in zijn staat. Dit was geen normale buitenbrand maar een in scene gezette actie van zijn collega’s met de bedoeling dat de collega Roelof mee ging op de brandweerwagen als z’n laatste uitruk.

Ter plaatse hadden de collega’s de hal vol rook gezet en wachten zijn vrouw en kinderen boven op de redding van hun man/vader. Terwijl de brandweer aanrijdend was en de melding werd opgeschaald naar een woningbrand bij de buren van Roelof. Toen even later de melding omgezet werd naar het oude adres waar Roelof woonde kreeg Roelof in de gaten dat het een ludieke actie was van zijn collega’s. Nu was het aan de bevelvoerder zelf om zijn gezin van de bovenverdieping ter redden in plaats van zijn manschappen.

Roelof stopt bij de brandweer van Emmer-Compascuum omdat hij verhuist naar een woning in Emmen waar hij met zijn gezin gaat wonen. Op de Facebook pagina van Brandweer Emmer-Compascuum bedanken zijn collega’s hem voor de jaren lange inzet bij het korps.

 

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press
Laden....

Meer nieuws

BMW door brand verwoest in Emmen

NieuwsRedactie

Auto brandt volledig uit in Nieuw-Weerdinge

NieuwsRedactie

Gewonde bij explosie bij bedrijf aan de Kapitein Grantstraat in Emmen

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!