NieuwsEmmen
Emmen

Teijin Aramid wijst ultimatum af, medewerkers leggen werk neer

Emmen – Teijin Aramid heeft het ultimatum van vakbond FNV afgewezen laat de vakbond weten. De partijen wisten het niet eens te worden in de COA over de loonsverhoging van de werknemers.

Een groot deel van de leden van de vakbond wezen het aanbod van eenmalig 6,25% voor een 3-jarig CAO af waarna de vakbond een ultimatum stelde aan Teijin Aramid. Teijin Aramid gaf hierop te kennen niet in te gaan op het ultimatum. Het bedrijf vindt het pakket dat na 15 maanden onderhandelen is opgesteld een “mooi pakket voor al onze medewerkers met een agenda voor de toekomst” waarbij het bedrijf aan geeft niet mee te gaan in het ultimatum dat de FNV heeft gesteld. Volgens Compaijen van de FNV is enkel de loonsverhoging een heikel punt in de CAO onderhandelingen. De FNV eist minimaal een loonsverhoging van 3% per jaar. Compaijen vindt dat de koopkracht van de werknemers niet achteruit moet gaan zolang het bedrijf “dikke winsten” maakt wat ook gebeurd tijdens de Corona crisis, dat gaat het met het huidige bod van Teijin Aramid wel.

Mocht Teijin Aramid daadwerkelijk niet in gaan op ultimatum van de FNV dan worden de spinwerkzaamheden in de fabriek in Emmen vanaf woensdagochtend 10:00 tot ‘s avonds 22:00 stilgelegd. De FNV laat weten dat deze actie veel nawerking heeft op de fabriek omdat het enkele dagen duurt voordat de productie daarna weer op niveau is. Vakbond CNV beraad zich nog over het eindbod maar geeft aan dat de leden mee mogen staken met de leden van de FNV. Mocht Teijin Armid als nog niet toegeven dan staat er op de agenda vanaf 20 april een staking gepland voor onbepaalde tijd.

Vanwege groot onderhoud op een plant in Delfzijl ligt deze fabriek stil tot juni. Hier zien de stakingen er iets anders uit, zo wordt er nog strikter op volgens het boekje gewerkt en wordt er net als in Emmen niet overgewerkt.

Correctie meldenLaden....

Meer nieuws

Personeel Teijin Aramid staakt, delen fabriek stil

NieuwsRedactie

Staking voor onbepaalde tijd bij Teijin Aramid

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!