NieuwsEmmen
Emmen

90 miljoen voor aanpak Rondweg en de N862

Emmen – Provincie Drenthe en Gemeente Emmen trekken gezamenlijk 90 miljoen uit om de Rondweg (N391) en de weg tussen Klazienaveen en Emmen de N862 aan te pakken. 

Hiermee willen ze het industriegebied van Emmen, de grootste industriekern van Drenthe beter bereikbaar maken. Van dit 90 miljoen kostende project nemen beide partijen elk ongeveer de helft van de kosten voor hun rekening.

De Rondweg is volgens beide partijen toe aan een vernieuwing waarbij de huidige kruisingen worden ongebouwd tot ongelijkvloerse kruisingen. Dit moet de doorstroming van het verkeer over de Rondweg in Emmen verbeteren. Het verbeteren van de doorstroming geldt voor alle wegen waar de Rondweg op aangesloten zit. Hierdoor kun je straks Emmen sneller bereiken vanaf de N366, N34 en ook de A37 via de N862.

Voor de N862 geldt dat deze route een toekomstbestendige route moet worden tussen de A37 en de Dordsestraat in Emmen. Ook de Dordsestraat gaat op de schop laten de partijen weten. Dit zorgt voor een betere bereikbaarheid van bedrijventerrein A37 en het industrieterrein Bargermeer. Het aanpak van deze wegen is een lang gekoesterde wens van de gemeente. In 2028 moeten alle werkzaamheden gereed zijn.

Foto's: FoxEye Press


Laden....

Meer nieuws

Negen incidenten door vermoedelijk ‘pedojagers’ in Emmen

NieuwsRedactie

Auto vat vlam op de Boermarkeweg in Emmen

NieuwsRedactie

Vijf fietsen gestolen uit schuren in Bargeres

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!