NieuwsEmmen
Emmen Erica

ILT doet invallen in Drenthe na verdenking biodieselfraude

Emmen/Erica – De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft dinsdag onder andere een inval gedaan bij een woning in Erica nadat een bedrijf uit Emmen verdacht wordt van biodieselfraude.

Vanwege het onderzoek naar deze biodieselfraude heeft de ILT meerdere invallen gedaan in Drenthe. Het bedrijf wordt er van verdacht  biodiesel met vervalste certificaten op de markt te brengen. Het zal gaan om diesel dat als duurzame brandstof geregistreerd staat, maar helemaal niet duurzaam is geproduceerd.

Het ILT laat weten voorlopig nog geen aanhoudingen te hebben verricht. Wel sluiten ze aanhoudingen in de loop van het onderzoek niet uit. In Erica zijn acht personenauto’s, waarvan zeven sportwagens in beslaggenomen en een tractor. Naast de voertuigen zijn ook de aanwezige digitale gegevensdragers en administratie door het ILT  in beslag genomen.

Er loopt een grootscheepse onderzoek naar deze fraude met biodiesel waarbij al meerdere bedrijven door de ILT zijn ontmaskerd en aangepakt. “Voor de onderneming levert de fraude een groot financieel gewin op maar zorgt er dat Nederland op papier werkt aan het halen van de milieudoelstellingen die zijn vastgelegd maar die in werkelijkheid niet worden gehaald. Dit levert voor de Nederlandse staat weer fraude op omdat de cijfers die Nederland levert voor deze milieudoelstellingen niet correct zijn.” Laat het ILT weten.

Correctie melden



Laden....

Meer nieuws

Vrouw overleden bij geweldsincident in Emmen, één verdachte aangehouden

Romano

Güçlü speelt komend seizoen weer voor FC Emmen

NieuwsRedactie

OM eist geldboete tegen bedrijf na dodelijk ongeval

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!