NieuwsEmmen
Emmen Voetbal

Social media gaat los over slechte KNVB scheidrechter Sander van Eijk

Heel Nederland valt over de slechte prestaties van scheidsrechter Sander Van Eijk in de wedstijd Herenveen tegen Emmen. Één ding is duidelijk niemand snapt met welke willekeur deze scheidsrechter aan het fluiten is.

In de eerste vijftien minuten ging de scheidsrechter al drie keer de fout in het Abe Lenstra stadion door een terugspeelbal te beoordelen als geen terugspeelbal en geen penalty te geven voor hands met een hand die niet langs het lichaam was gepositioneerd. Voor een zelfde feit kreeg FC Emmen in de eerste wedstijd een penalty tegen. Hiermee kwamen de friezen tweemaal heel goed weg. Ook een verdedigende actie van een FC Emmen speler in deze eerste kwartier werd als een overtreding beoordeeld door de scheidsrechter terwijl de verdediger de bal speelde. Hieruit kreeg Heerenveen een vrije bal.

Na deze eigenaardige manier van fluiten door scheidsrechter Sander Van Eijk kwam Heerenveen in de 26ste minuut op 1-0 voorsprong door een fout in een terugspeelbal op de verdediging van Ben Moussa. Door deze fout kon Heerenveen de bal overnemen en kon Veerman uiteindelijk scoren. Ook aan de 2-0 die door door Nygren werd gemaakt ging een fout van Ben Moussa vooraf.

Ook over de twee rode kaarten die vrij snel in de tweede helft vielen zijn de mensen op social media het niet eens, zei vinden dit veel te zwaar bestraft door de scheidsrechter, beide in het nadeel van FC Emmen. In de 52ste minuut ontving Tibbeling een rode kaart en Laursen kreeg in de 77ste minuut zijn rode kaart na een overtreding. In de 71ste minuut kon Kongolo de derde goal bijschrijven aan de zijde van Heerenveen en in de 74ste minuut kon Veerman zijn tweede goal bijschrijven in deze wedstijd wat de stand op 4-0 bracht.

Al met is de wedstijd die eindigde in 4-0 voor Heereveen en negen man op het veld bij Emmen kapot gemaakt door de scheidsrechter zo vind men massaal op social media.