NieuwsEmmen
Emmen

Politie vordert rijbewijs in na weigering blaastest

Emmen – Op de N34 zagen agenten zaterdagavond 13 juni een bestuurder tussen Emmen en Holsloot die agressief rijgedrag vertoonde. Daarbij irriteerde de bestuurder ook een ambulance die op deze zelfde weg reed.

De man hinderde de ambulance der mate door voor het voertuig langzaam te gaan rijden en deze er niet langs te laten. De bestuurder werd uit eindelijk door de politie op de A37 staande gehouden. Doordat de politie vermoede dat er alcohol in het spel was wouden ze bij de man een blaastest afnemen. Deze werd door de man geweigerd.

De man verklaarde om medische redenen niet te kunnen blazen. Na een onderzoek door de GGD zag deze instantie geen problemen voor een blaastest bij deze man. De man bleef echter weigeren een blaastest te doen. Hierop hebben de agenten de rijbewijs van de man ingevorderd. Ook kreeg de man een proces verbaal voor voor het gevaar/hinder veroorzaken op de weg en voor het weigeren van de ademanalysetest. De officier van justitie gaat bepalen wat er met het rijbewijs gaat gebeuren en hoe hoog de boetes zijn.

Correctie melden



Laden....

Meer nieuws

Verkeershinder na kop-staartbotsing in Emmen

NieuwsRedactie

Bestuurster verliest macht over het stuur in Erica

NieuwsRedactie

Gewonde bij explosie bij bedrijf aan de Kapitein Grantstraat in Emmen

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!