NieuwsEmmen.com
Emmen

Emmenaar (32) veroordeeld voor mishandeling tijdens stapavond

Emmen – Een 32-jarige Emmenaar is vrijdagmiddag 6 maart veroordeeld tot een celstraf van twee weken nadat hij een plaatsgenoot op 1 juli 2018 in een club had geslagen. Dit vond plaats nadat de man was gaan stappen met vrienden in een club in Emmen.

De verdachte verklaarde in de rechtbank dat een ander groepje hem de toegang tot zijn eigen groep belette en hierdoor ontstond volgens hem over en weer geduw. Ook werd hij volgens hem vastgepakt bij zijn arm. Vanaf de zijde van het slachtoffer herkend niemand zich in dit verhaal.

Het staat volgens de rechter vast dat de 32-jarige man het letsel heeft toegebracht bij het slachtoffer die na een klap ongelukkig tegen een trap terecht kwam en hierbij een hoofdwond op liep. Door de verschillende verhalen is het de rechter niet duidelijk wat er zich vooraf aan de klap heeft afgespeeld.

De eis van zware mishandeling werd door de officier van justitie niet als bewezen verklaard. Wel was het volgens de officier duidelijk dat de 32-jarige man het letsel aan het slachtoffer heeft toegebracht. Hierop eiste de officier van justitie een celstraf van één maand onvoorwaardelijk. Dit vond de rechter een te hoge straf en deze legde dan ook uiteindelijk twee weken onvoorwaardelijk op. Daarnaast moet de 32-jarige man het slachtoffer duizend euro aan smartengeld betalen.Laden....

Meer nieuws

Brandweer rukt wederom uit naar de Emmerdennen

NieuwsRedactie

Brandweer redt verstrikt geraakt vogeltje

NieuwsRedactie

Pannetje met vuur zorgt voor veenbrand in het bosperceel

NieuwsRedactie

Stop het Coronavirus!

Blijf zo veel mogelijk thuis! - Hou 1,5m afstand - Was vaker je handen.

error: Content is protected !!