NieuwsEmmen.com
Emmen

Lachgas wordt niet meer verkocht in Emmer horeca

Emmen – In de horecagelegenheden in Emmen wordt geen lachgas meer verkocht. Dit hebben de horeca uitbaters uitgesproken in een overleg met de gemeente Emmen.

Een initiatief van de fractie LEF! komt hiermee in vervulling. Zei riepen in mei op het gebruik van lachgas aan banden te leggen. Burgemeester Van Oosterhout gas op dat moment al aan in gesprek te zijn met vijf horeca ondernemers in de gemeente Emmen. Voor zover de gemeente weet wordt er nu in geen enkele horeca in Emmen meer lachgas verkocht.

Voorlopig in Emmen de tweede gemeente in Nederland waar het gebruik van lachgas aan banden wordt gelegd. De eerste gemeente was Arnhem waar een algeheel verbod op het verkoop van lachgas van kracht is. Zo ver gaat de gemeente Emmen op dit moment nog niet, na een gesprek met de horeca vertrouwd de gemeente op dat verdere ingrijpen voorlopig niet noodzakelijk is. Mocht de gemeente nog wel een horeca gelegenheid treffen dan zal ook de gemeente met deze horeca gelegenheid in gesprek gaan.

Ook voert de gemeente Emmen gesprekken met de organisatoren van evenementen in Emmen. Een aantal evenementen heeft al toegezegd om in hun huisregels een verbod op het gebruik van lachgas op te nemen.Laden....

Meer nieuws

Blikschade bij kop-staart botsing in Emmen

NieuwsRedactie

Brand in gemaaid gras in Emmen

NieuwsRedactie

Brandweer opgeroepen voor brand in Bioscoop in Emmen

NieuwsRedactie

Stop het Coronavirus!

Blijf zo veel mogelijk thuis! - Hou 1,5m afstand - Was vaker je handen.

error: Content is protected !!