NieuwsEmmen
Drenthe Emmen Groningen

Asielbus verdwijnt weer uit het straatbeeld

Emmen – De oranje bus die als vervanging reed tussen het station in Emmen en het AZC in Ter-Apel verdwijnt weer uit het staarbeeld. Dit heeft Qbuzz laten weten.

Vanaf maandag 21 november wordt de reguliere bushalte bij het AZC in Ter-Apel weer in gebruik genomen. Vanaf dan zal lijn 73 weer stoppen bij de halte bij het AZC in Ter-Apel. Sinds half mei reed er een aparte bus tussen het het station in Emmen en het AZC in Ter-Apel na een reeks aan incidenten. Deze incidenten bestonden uit het niet willen betalen voor een kaartje en veroorzaakten overlast in de bus. Rond de halte bij het AZC in Ter-Apel worden extra camera’s geplaatst om overlast te kunnen registreren.

Langzaam worden de ritten met de asielbus afgebouwd zodat de mensen kunnen wennen aan het bestaande openbaar vervoer met lijn 73. Per zondag 15 december zal er geen aparte asielbus meer zijn. De proef wordt gestopt omdat de bussen nu zijn uitgerust met camera’s en vanaf half december kan er alleen nog met de pin een los kaartje worden gekocht.

Correctie melden

Foto's: Archief NieuwsEmmen


Laden....

Meer nieuws

Vrouw overleden bij geweldsincident in Emmen, één verdachte aangehouden

Romano

Güçlü speelt komend seizoen weer voor FC Emmen

NieuwsRedactie

OM eist geldboete tegen bedrijf na dodelijk ongeval

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!