NieuwsEmmen
Foto: Pixabay.com
Coronavirus Drenthe Groningen Sport

Overheid scherpt maatregelen tegen corona flink aan

Den Haag – De overheid scherpt de maatregelen tegen corona flink aan. Dit zeiden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge tijdens een persconferentie op maandagavond 28 september.

Zo mogen er uitsluitend 40 personen op buitenlocaties op anderhalf meter afstand zich begeven. Met uitzondering van openbare locaties met veel veel doorstroming waar als voorbeeld word gegeven dierentuinen en pretparken. Maximaal 30 personen zich begeven op anderhalf meter afstand binnen een gebouw met uitzondering van gebouwen waarin mensen zich bewegen zoals winkels, musea, bibliotheken en dierentuinen.

Gezelschappen niet groter zijn dan vier personen. Dus niet met een groep groter dan vier personen op een terras plaats nemen. Een uitzondering hierop is als het gaat om een huishouden. daarnaast werd er een advies uit gebracht om niet meer dan drie gasten thuis te ontvangen, dit was voorheen zes.

Ook moeten supermarktketens verplicht twee keer per dag een uur vrij te maken waarin kwetsbare groepen boodschappen kunnen doen. Per welke datum dit wordt uitgevoerd is nog niet duidelijk.De horeca moet vanaf dinsdag 29 september sluiten om 22:00 en de horeca mag na 21:00 geen gasten meer ontvangen. Er gaat een registratieplicht gelden voor alle contactberoepen. Zoals dat nu al geldt voor de horeca gaat dat nu ook gelden bij bijvoorbeeld de kapper. Als je wilt gaan winkelen in de Randstad is het advies van de overheid een mondkapje te dragen, winkeliers mogen je weigeren als je er geen één draagt.

Daarnaast worden ook voor de sport restricties opgelegd. Sporten worden uitgevoerd zonder publiek, dit geldt voor alle sporten zowel professioneel als amateursporten en geldt voor de komende drie weken. Sportkantines worden eveneens gesloten.

Ook blijft de oproep voor het thuiswerken van kracht tenzij het echt niet anders kan voor je werk. De overheid roept hiermee ook de werkgevers op verantwoording te nemen om het personeel zo veel mogelijk thuis te laten werken. Daarnaast heeft de overheid het recht om een werkplek tot 14 dagen te sluiten als er corona op de werkplek wordt gesignaleerd.

Correctie meldenLaden....

Meer nieuws

Niet-essentiële winkels zijn weer geopend in Nederland

NieuwsRedactie

ZO!34 zet radiopresentator op non-actief na uitspraken over politiegeweld

NieuwsRedactie

Coronatestlocatie Emmen vanaf dinsdag open in sporthal Bargeres

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!