NieuwsEmmen.com
Coronavirus Drenthe Groningen

Corona maatregelen verlengd, geen Hello Festival, wat veranderd er?

Den Haag – De corona maatregelen zijn door de overheid verlengd tot 20 mei. Dit heeft de overheid bekend dinsdagavond 21 april bekend gemaakt in een persconferentie. Toch veranderen er een aantal dingen.

Zo krijgt de jeugd meer vrijheid. De basisscholen gaan vanaf 11 mei weer naar school en de middelbare scholen gaan weer open vanaf 1 juni.Kinderen tot 18 jaar mogen eveneens weer beginnen met sporten. Kinderen tot 12 jaar mogen zelfs weer in groepen gaan trainen buiten en bij verenigingen volgens het Outbreak Management Team dat de overheid adviseert. Voor kinderen tussen de 13 en 18 jaar blijft wel de 1,5 meter afstand van kracht tijdens het sporten.

Ook werd er door de overheid meer duidelijkheid gegeven voor evenementenorganisaties. Grootschalige evenementen mogen er tot 1 september niet gehouden worden. Voor de evenementenbranche is dit de duidelijkheid waar ze om vroegen. Zo weten nu de organisatoren van het Hello Festival in Emmen en bijvoorbeeld het TT Festival in Assen dat hun evenementen dit jaar niet door kunnen gaan.

De horeca, kappers en andere contactberoepen blijven dicht zoals dat nu ook al geldt in de huidige maatregelen. Ook mensen in verpleegtehuizen mogen de komende tijd nog geen bezoek ontvangen.Laden....

Meer nieuws

Corona maatregelen worden verlengd tot en met 28 april

NieuwsRedactie

“Blijf thuis, blijf veilig”

NieuwsRedactie

Coronaschreeuwer opgepakt op het station in Emmen

NieuwsRedactie

Stop het Coronavirus!

Blijf zo veel mogelijk thuis! - Hou 1,5m afstand - Was vaker je handen.

error: Content is protected !!