NieuwsEmmen
Foto: Pixabay.com / FoxEye Press
Coronavirus Drenthe Groningen

NL-Alert: Houd afstand en blijf thuis!

Den Haag – De rijksoverheid heeft zojuist een NL-Alert uitgezonden waarin de overheid met klem op roept om de 1,5 meter afstandsregel toe te passen en thuis te blijven als u zich ziek voelt of als u verkouden bent. 

Het aantal besmettingen neemt nog steeds in rap tempo toe. Ondertussen worden de maatregelen door veel mensen genegeerd waardoor de verspreiding van het virus in rap tempo kan door gaan. Het aantal positief geteste mensen bedraagt op dit moment 3640 volgens Johns Hopkins University die de data van alle landen verzameld en in een overzicht zet.

Tussen vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart kwamen er 637 geteste besmettingen bij. In totaal zijn er 136 mensen overleden aan het coronavirus volgens Johns Hopkins University.

Afgelopen week werden er al patiënten vanuit Noord-Brabant vervoerd naar het UMCG in Groningen. Dit gebeurde om in Noord-Brabant de druk te verlichten op de ziekenhuizen na de uitbraak van het coronavirus. De patiënten werden vervoerd met een bus die normaliter ingezet kan worden bij grootschalige calamiteiten om de druk in de regio op het aantal ambulances te verlichten.

Foto's: NieuwsEmmen

Foto: FoxEye Press
Laden....

Meer nieuws

Corona besmettingen in Emmen boven de 1000 personen

NieuwsRedactie

Treant opent corona afdeling in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen

NieuwsRedactie

Overheid scherpt maatregelen tegen corona flink aan

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!