NieuwsEmmen.com
Coronavirus Drenthe

Coronavirus geconstateerd bij persoon in Dalen

Coevorden – Bij een persoon in Dalen, in de gemeente Coevorden is het coronavirus geconstateerd. Dit heeft het RIVM zondag 1 maart laten weten op een persconferentie.

Het gaat om een man van middelbare leeftijd. Deze man heeft drie dagen carnaval gevierd in Tilburg. Er wordt nu onderzocht of de man daar het virus heeft opgelopen al ziet het RIVM op dit moment geen link tussen de man uit Tilburg die het coronavirus heeft opgelopen en de man uit Dalen. Zo zijn ze tot zover bekend bijvoorbeeld niet in de zelfde kroegen geweest.

De man die het virus heeft opgelopen zit op dit moment in een zogenoemde “thuisisolatie”. Dit betekend dat de man geen contact mag hebben met de buitenwereld op een manier waarmee hij het virus kan overdragen. Zijn partner wordt tevens nauwlettend in de gaten gehouden en is er een test bij haar afgenomen. Dit betekend dat zei twee maal per dag haar temperatuur moet opmeten en deze telefonisch moet doorgeven aan de GGD. Ook moet zij zich meteen melden als ze klachten krijgt.

De gemeente geeft aan het virus te monitoren op het gebied van verspreiding in de omgeving. Buiten het in de isolatie plaatsen van de slachtoffers geeft de gemeente aan dat er tot nu toe verder geen extra maatregelen worden genomen. Zo kunnen evenementen in de gemeente ook gewoon doorgaan.

Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt opgelopen?
Het advies is zeker niet naar de huisarts gaan maar telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Door de straat op te gaan en in de wachtruimte in contact te komen met andere mensen maak je het besmettingsgevaar namelijk groter, ook voor je huisarts.

Buurtgemeenten geïnformeerd
De burgemeester geeft aan in ede persconferentie dat hij de buurtgemeenten heeft geïnformeerd over het aantreffen van het Coronavirus in zijn gemeente. Ook de gemeente over de grens in Duitsland is geïnformeerd.Laden....

Meer nieuws

Corona maatregelen verlengd, geen Hello Festival, wat veranderd er?

NieuwsRedactie

Corona maatregelen worden verlengd tot en met 28 april

NieuwsRedactie

“Blijf thuis, blijf veilig”

NieuwsRedactie

Stop het Coronavirus!

Blijf zo veel mogelijk thuis! - Hou 1,5m afstand - Was vaker je handen.

error: Content is protected !!