NieuwsEmmen.com
Drenthe Groningen

Brandweer slaat alarm om vele branden in palletkachels

De brandweer in Noord-Nederland slaat alarm om de vele branden in palletkachels. Dit meldt het televisieprogramma Kassa. In totaal zijn de afgelopen twee jaar 70 branden in Noord-Nederland geweest in palletkachels waarbij de brandweer ter plaatse moest komen.

Dit blijkt uit een onderzoek dat de brandweer van Noord-Nederland heeft uitgevoerd. Vaak gaat het fout door verkeerde materiaal gebruik zoals rookgasafvoeren voor gaskachels in plaats van de dubbelwandige pijpen voor houtgestookte apparaten. Mogelijk zijn er nog duizenden onveilige installaties meldt het programma. Het programma meldt eveneens dat er veel onduidelijkheden in de installatievoorschriften staan. Zo wordt er wel eens een pijp horizontaal de woning uit geleid terwijl dit volgens de voorschriften altijd verticaal moet gebeuren.

In totaal zijn er z’n 65.000 pelletkachels in Nederland. De Nederlandse Haarden en Kachelbranche zegt tegen programma Kassa dat er al sinds 2016 wordt gewaarschuwd voor veiligheidsproblemen.Laden....

Meer nieuws

Brandweer rukt uit na een buitenbrand in Emmer-Compascuum

NieuwsRedactie

Bult met afval in de brand bij transportbedrijf in Emmer-Compascuum

NieuwsRedactie

Tractor vliegt in de brand tijdens werkzaamheden

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!