NieuwsEmmen.com
Drenthe

Stookalarm voor de regio Drenthe

Drenthe – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)  heeft een stook alarm afgegeven voor de regio Drenthe. Vanaf 1 november geeft het RIVM dit alarm af wanneer het niet verstandig is om een openhaard aan te steken.

Het stookalarm is bedoeld als waarschuwing voor de slechte luchtkwaliteit en geldt op dit moment voor meerdere regio’s. Mensen met gezondheidsklachten kunnen op dat moment veel hinder ervaren van bijvoorbeeld de uitstoot van een openhaard.

Volgens het KNMI is op dit moment de weersomstandigheden ongunstig voor deze doelgroep mensen. De rook blijft namelijk hangen in de omgeving doordat er geen wind is. De rook is daarnaast ongezond omdat bij de verbranding van hout schadelijke stoffen vrijkomen, zoals fijnstof, koolwaterstoffen, benzeen en koolmonoxide. Na verwachting blijft het weer ongunstig tot zondagochtend.

Foto's: RIVM


Laden....

Meer nieuws

Brandweer slaat alarm om vele branden in palletkachels

NieuwsRedactie

Politie zoekt eigenaar portemonnee

NieuwsRedactie

Stop het Coronavirus!

Blijf zo veel mogelijk thuis! - Hou 1,5m afstand - Was vaker je handen.

error: Content is protected !!