NieuwsEmmen
Coronavirus Drenthe Groningen Nieuws

Duitsland wijst Nederland aan als hoogrisicogebied

Duitsland gaat Nederland aanwijzen als hoogrisicogebied vanwege de vele coronabesmettingen. Vanaf zondag zullen er weer extra maatregelen gelden voor reizigers vanuit Nederland. 

Personen die vanuit Nederland naar Duitsland reizen moeten vanaf zondag zich online via het internet bij de Duitse autoriteten registreren. Als je bij de aanmelding geen vaccinatie- of herstelbewijs kunt uploaden moet je bij aankomst in het land eerst tien dagen in quarantaine. De tijd van quarantaine kun je in Duitsland verkorten door na dag vier een coronatest te doen die negatief moet uitpakken. Duisland eist van iedereen die het land bezoekt een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve coronatest. Mensen zonder deze documenten zullen worden beboet laten de autoriteten weten.

Uitzondering kort bezoek
De Duitse overheid heeft een uitzondering gemaakt voor grensverkeer, forenzen en mensen die op doorreis zijn naar een ander land. Als deze mensen binnen 24 uur het land weer verlaten hoeven ze geen registratie uit te voeren en niet in quarantaine.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press

Laden....

Meer nieuws

Niet-essentiële winkels zijn weer geopend in Nederland

NieuwsRedactie

ZO!34 zet radiopresentator op non-actief na uitspraken over politiegeweld

NieuwsRedactie

Coronatestlocatie Emmen vanaf dinsdag open in sporthal Bargeres

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!