NieuwsEmmen
Groningen

UPDATE: Beelden vermoedelijke brandstichter kippenschuur online

Kiel Winderweer – Beelden van beveiligingscamera’s van de brandstichting bij een Kippenschuur in Kiel Winderweer zijn op Facebook geplaatst.

De dader is op deze beelden die opgenomen zijn met beveiligingscamera’s duidelijk in beeld gebracht. Op zondag 7 juli brandde de kippenschuur met daarin 100.000 kuikens volledig af. De eigenaren van de schuur zijn sinds dien op zoek naar de daders. Opmerkelijk is dat de politie gisteren nog een oproep deed aan de dader om zich te melden anders zou de politie de beelden online plaatsen. Nu zijn de beelden al online gedeeld zonder dat de politie er mee naar buiten is gekomen.

De eigenaren laten weten de beelden zelf niet naar buiten te hebben gebracht. Dat ze er niet blij mee zijn dat de beelden naar buiten zijn gebracht is ook het enigste dat ze hierover kwijt willen.

Politie mag beelden nog niet publiceren
De politie laat in een reactie weten dat zei nog geen toestemming hebben om de beelden online te mogen zetten. In een reactie van de politie laat ze weten dat de beelden niet op verzoek van hun online zijn gezet. De gene die de beelden gemaakt heeft moet ze zelf gedeeld hebben, en dat mag hij doen luid de reactie van de politie. De politie mag zelf dit zware opsporingsmiddel niet zomaar gebruiken. Voor het publiceren van herkenbare daders heeft de politie toestemming nodig van de officier van justitie.

UPDATE
De brandstichter heeft zich zelf gemeld bij de politie. De politie zegt dat de persoon die zich gemeld heeft voldoet aan het signalement. De persoon zal gehoord worden door de politie.

Posted by Luit Veenhuizen on Thursday, 18 July 2019

Posted by Luit Veenhuizen on Thursday, 18 July 2019

Posted by Luit Veenhuizen on Thursday, 18 July 2019

Posted by Luit Veenhuizen on Thursday, 18 July 2019

Video: FacebookLaden....

Meer nieuws...

Wederom bosbrand aan de Laan van de Eekharst

NieuwsEmmen

Politie is op zoek naar camerabeelden omgeving Varenkamp

NieuwsEmmen
error: Deze fuctie is uitgeschakeld!