NieuwsEmmen
Emmen

Negen jaar cel voor doden Duitse studente

Emmen – De 20-jarige Michael N. uit Harare (Zimbabwe) is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar.

Op 3 september 2018 doodde de 20-jarige Michel N. de Duitse studente Leonore Prothmann in hun gezamenlijke woning. De rechtbank achte de Michael N. volledig toerekeningsvatbaar en acht doodslag bewezen. Naast de gevangenisstraf moet hij ook vijfduizend euro aan de familieleden van het slachtoffer betalen.

De rechtbank gaat mee in de celstraf die het OM in juni geëist heeft. Hij heeft op 3 september de Duitse studente verstikt met een kussen nadat hij haar zwaar letsel, een steekwond in de hals had toegebracht. Dit was volgens de twee pathologen die het slachtoffer onderzocht hadden niet de doodsoorzaak geweest van het slachtoffer. De officier van justitie ging daarom uit van doodslag omdat de man zich nog had kunnen bedenken voor hij het slachtoffer van haar leven beroofde.

Veroordeelde belde zelf 112
De veroordeelde belde zelf 112 nadat hij het slachtoffer van het leven had beroofd. Hij riep dat hij een vriendin had vermoord. Toen de politie bij het slachtoffer aan kwam werd er te vergeefs geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Ondertussen lag N. geboeid op de grond. Volgens N. was er een worsteling ontstaan nadat hij zelfmoord wou plegen en het slachtoffer de hulpdiensten wou in schakelen.

Foto's: Archief NieuwsEmmen


Laden....

Meer nieuws...

Gewonde na ongeluk op de Hondsrugweg

NieuwsEmmen

Politie ontmantelt hennepplantage in Emmen

NieuwsEmmen

Meisje vast in basket op schoolplein

NieuwsEmmen
error: Deze fuctie is uitgeschakeld!