NieuwsEmmen
Emmen

NAM torens met een knal naar de vlakte

Emmen – Rond de klok van elf uur zijn op 17 augustus de twee torens op de NAM locatie in Emmen ter aarde gegaan. Na luide explosies van springstof gingen de twee torens tegen de vlakte.

Tientallen mensen kwamen vanochtend kijken hoe de torens tegen de vlakte gingen. Rond elf uur was er eerst een explosie bij de 100 meter hoge fakkeltoren, enkele seconden daarna werden de explosieven in de 75 meter hoge schoorsteen geactiveerd. Beide torens vielen vervolgens om. Op de locatie wordt ruimte gemaakt voor duurzame energie. Er zijn plannen voor een zonnepark op deze locatie. Ook er zijn ook plannen voor de productie van bio-gas en waterstof.

Sinds 1988 is op de gasontzwavelingsfabriek in Emmen zwavel uit zuur gas gehaald. Op hoogtij dagen ging er bijna acht miljoen kuub gas de fabriek uit wat onder andere bestemd was voor de huishoudens om er op te koken. Op de fabriek werken er in die tijd ruim honderd mensen. Het zure gas uit de gasvelden in Drenthe en Overijssel is zo goed als op dus is de fabriek in Emmen niet meer nodig. De locatie wordt daarom gesloopt, zo gingen vandaag beeld bepalende torens aan de skyline van Emmen tegen de vlakte.

Foto's:
Laden....

Meer nieuws...

Scooter botst frontaal op tegenligger op de Viaductstraat

FoxEyePress

Auto en bus botsen op de N34 bij Odoorn

FoxEyePress

Auto komt tot stilstand tegen vangrail op N862

FoxEyePress