NieuwsEmmen
Emmen

Leerlingen leggen eerste steen nieuwe school

Emmen – De leerlingen van het Terra in Emmen hebben dinsdag 2 juli de eerste steen gelegd bij de nieuwbouw van hun school. Dit gebeurde in het bijzijn van klasgenoten, leraren, buurtbewoners en de mensen die bij de bouw betrokken zijn.

“Een mooie symbolische handeling” vertelt uitvoerder Ben van Delden van Brands bouw. “De fundering is de basis van het schoolgebouw en daarmee ook de basis van hun opleiding. En met een goede basis kun je ver komen.” De leerlingen denken zelf ook mee over de invulling van hun nieuwe school. Zo willen ze graag dat het kooklokaal en de kantine met elkaar verbonden worden in het kader van de gezonde school, wensen ze ‘chill’ banken in de kantine en vooral mooie kleuren. “ Over ruim een jaar kunnen ze hun school in gebruik nemen” zegt regiodirecteur Erna Daling trots.

Een beetje trots is ook Onno Te Nuyl, voorzitter van Plaatselijk Belang Noordbarge. “Ik vind het fijn dat de school in Noordbarge blijft. Het zijn leuke leerlingen en ze brengen levendigheid mee in onze buurt. Wij gebruiken als buurtbewoners de school voor onze activiteiten en hebben op verschillende momenten mogen meedenken over de nieuwbouwplannen. Het resultaat: Terra krijgt een mooie school en wij het mooiste dorpshuis dat er is!”

Architect Sjoerd Betten heeft een duurzame school ontworpen met onder andere warmtepompen, een sedumdak en zonnecollectoren. Een ontwerp dat is geïnspireerd op de brink en het landschap van de Barger Es. Het komende jaar zal er hard gewerkt worden om het gebouw te realiseren.

Video:

Foto's:Laden....

Meer nieuws...

Scooter botst frontaal op tegenligger op de Viaductstraat

FoxEyePress

Auto en bus botsen op de N34 bij Odoorn

FoxEyePress

Auto komt tot stilstand tegen vangrail op N862

FoxEyePress